ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑ

Παρότι ο τραυματιοφορέας που απασχόλησε τα ΜΜΕ και τα Blogs στο διαδίκτυο με την απόσπαση του, στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Υποδομών  Μεταφορών και Δικτύων, είναι «υπάλληλος» του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου και όχι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση να εκφράσουμε την αντίθεση  μας στην υπουργική απόφαση που συνυπογράφει και η υπουργός υγείας γιατί αποτελεί πρόκληση απέναντι σε όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους του νησιού μας, γιατί :

·        την ίδια ώρα το νοσοκομείο μας είναι εντελώς υποστελεχωμένο με προσωπικό αυτής της ειδικότητας,

·        αποτελεί καθημερινό φαινόμενο άρρωστοι να μεταφέρονται με καροτσάκια και φορεία από τους συνοδούς τους ελλείψει τραυματιοφορέα., με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τους νεφροπαθείς,

·        κατά την νυκτερινή βάρδια εκτός από τους δύο τραυματιοφορείς των ΤΕΠ δεν υπάρχει άλλος σε όλο το υπόλοιπο νοσοκομείο (σε 12 κλινικές),

·        οι υπάρχοντες τραυματιοφορείς για να τα βγάλουν πέρα με τον όγκο δουλείας που έχουν, χρειάζεται να «ματώσουν» στην κυριολεξία.

·        κάθε τόσο στους τραυματιοφορείς του νοσοκομείου παρουσιάζονται μυοσκελετικά προβλήματα και αναπηρίες από την εξάντληση και την βαρύτητα της δουλειάς.

Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας γι΄ αυτή την  απόσπαση η οποία είναι παράνομη με βάση  τις διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 11 του Ν. 3833/2010.                                          

         Ζητάμε υπεύθυνη απάντηση στα αγωνιώδη ερωτήματα που θέτουν όλοι εκείνοι οι τραυματιοφορείς που βαρύνονται με δυσβάσταχτες συνθήκες εργασίας, μείωση του εισοδήματός τους, κυκλικό ωράριο και τραγικές ελλείψεις προσωπικού.

Ως Δ.Σ.

1.      Είμαστε κάθετα αντίθετοι στις παραβιάσεις υφισταμένων νομοθετικών ρυθμίσεων και

2.      Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την αποτροπή αναβίωσης του απαράδεκτου φαινομένου των τοποθετήσεων εργαζομένων σε αλλότρια καθήκοντα και ιδιαίτερα όταν αυτές αφορούν το υγειονομικό προσωπικό.

3.      Απαιτούμε την άμεση ανάκληση του τραυματιοφορέα στην θέση ευθύνης του

Το Διοικητικό Συμβούλιο