ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το ΔΣ του συλλόγου Εργαζομένων του Ν.Μ.  κατά το παρελθόν  έχει καταγγείλει πολλές φορές  την Διοίκηση του Νοσοκομείου για  ρουσφετολογικές πρακτικές, με προσλήψεις μετακινήσεις  και μετατάξεις υπαλλήλων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Η σημερινή όμως Διοίκηση του Νοσοκομείου  ακόμα και τούτες εδώ τις ημέρες που διανύουμε, δεν μας αφήνει να πλήξουμε με τίποτα.

Στις 7.9.2009 έγινε παράνομη πρόσληψη (τρίμηνης σύμβασης) εν μέσω προεκλογικής περιόδου ενός βοηθού Νοσηλευτή.  Σαν σύλλογος θεωρήσαμε ότι δεν έπρεπε να καταγγείλουμε και αυτή την ενέργεια του Διοικητή, αφενός γιατί προσέθετε νοσηλευτικό προσωπικό που έχει ανάγκη το Νοσοκομείο και αφετέρου για να μη δώσουμε το δικαίωμα να κατηγορηθούμε και πάλι ότι  παίρνουμε γραμμή από κάποιο πολιτικό χώρο.

    Όμως επειδή  πληροφορηθήκαμε ότι από 1.10.2009 Νοσηλεύτρια των Χειρουργείων μετακινείται σε Κέντρο Υγείας  με  απόφαση του Διοικητή,  χωρίς να λογαριάσει τις ανάγκες του νοσοκομείου και το κόστος μιας τέτοιας μετακίνησης από ένα πολύ νευραλγικό Τομέα του Νοσοκομείου, αποδυναμώνοντας το ήδη λιγοστό και εξειδικευμένο Νοσηλευτικό Προσωπικό, αποφασίσαμε ότι αυτή τη φορά δεν δικαιούμαστε να σιωπήσουμε.

    Η διοίκηση του νοσοκομείου προχωρά σε παράνομες και εντέλει σε άκυρες διοικητικά πράξεις, αγνοώντας επιδεικτικά   τις διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 2190/1994, που ρυθμίζεται σε πάγια βάση η απαγόρευση των προσλήψεων και μεταβολών υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων κατά την προεκλογική περίοδο, προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικά φαινόμενα, που υποβαθμίζουν τη Δημόσια Διοίκηση. Ως πράξεις υπηρεσιακών μεταβολών νοούνται οι πράξεις μετακίνησης, απόσπασης, μετάθεσης, μετάταξης, ένταξης, προαγωγών, επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων όπως αυτές αναφέρονται στο Δ΄ Μέρος του Υπαλληλικού Κώδικα.

  Ως ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων καλούμε την Διοίκηση να σταματήσει επιτέλους αυτές τις πρακτικές και να ασχοληθεί με τα οξυμένα  προβλήματα του Νοσοκομείου και των εργαζομένων

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΦΕΟΥΔΟ ΚΑΝΕΝΟΣ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ.      

ΜΗΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ