ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                     ΜΥΤΙΛΗΝΗ  30 /09 /2017

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ                  Αρ. Πρωτ.    363

ΤΗΛ. 2251026666  ΕΣΩΤ. 5619

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ  wwwsernomy.gr

E-mail: sernomyinfo@yahoo.com

 

 

 

                                                                        ΠΡΟΣ:  Υπουργό  Υγείας

                                                        Κοιν: Διοικήτρια  2ης  ΥΠΕ

                                                                  Διοίκηση Νοσοκομείου Μυτιλήνης

 

Θέμα: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η  ΠΛΗΡΩΜΗ  ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΤΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ  ΤΟΥ  ΕΤΟΥΣ 2017.

Κύριε Υπουργέ

     Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης από την αρχή της χρονιάς έχει εγκριθεί  το ποσό των 550494,96 €  για να καλύψει  τις   πρόσθετες   αμοιβές  σε εξαιρέσιμα,  αργίες, νυκτερινά & υπερωρίες  για το έτος 2017.

     Αυτό το ποσό θα ήταν αρκετό για την κάλυψη των αναγκών αν δεν  είχε ακολουθήσει   η ψήφιση του Ν.4461/2017  που με το άρθρο 102 παρ. 2 απέφερε   αύξηση του Ωρομισθίου για τα Νυχτερινά-Εξαιρέσιμα περίπου 20% .

     Η  αύξηση αυτή μπορεί να δικαίωσε εν μέρει τους αγώνες των εργαζομένων για υλοποίηση του διαχρονικού  αιτήματος αύξησης του Ωρομισθίου, ωστόσο κατέστησε ανεπαρκή την αρχική επιχορήγηση.

     Με  βάση τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών του Νοσοκομείου το ποσό που υπολείπετε ανέρχεται σε 185000 €.  Το πρόβλημα αυτό διαπίστωσε το ΔΣ του Νοσοκομείου με την 8η συνεδρίαση του την 25/4/2017 και ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας και την 2η ΥΠΕ με το έγγραφο με αρ. πρωτ. 10650 27/6/17.

       Φέτος επίσης  παρουσιάζεται  καθυστέρηση  και στην κάθε φόρα  έγκριση  εκταμίευσης της 3μηνης δόσης για τις   πρόσθετες   αμοιβές,  που σε συνδυασμό με το πιο πάνω πρόβλημα φέρνει  μεγάλη καθυστέρηση στην εξόφληση των δεδουλευμένων. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο νοσοκομείο Μυτιλήνης στο τέλος Σεπτεμβρίου έχουν  εξοφληθεί  οι πρόσθετες μέχρι τον Ιούνιο.

 Κύριε Υπουργέ

   Ξέρουμε πως ανάλογα προβλήματα   έχουν όλα τα νοσοκομεία της  χώρας. Αυτός όμως είναι ένας πρόσθετος λόγος για να ανησυχούμε και ειδικά όσο πλησιάζουμε στο τέλος της χρονιάς και δεν  βλέπουμε να υπάρχει η παραμικρή κινητικότητα για το θέμα. Παρακαλούμε λοιπόν -να δώσετε τέλος στην αγωνία των συναδέλφων που δουλεύουν  κυκλικό ωράριο, αργίες και νύχτες και κρατάνε όρθιο το σύστημα υγείας-να κάνετε  όλες  τις απαραίτητες  ενέργειες ώστε το  αμέσως επόμενο διάστημα  καταβληθεί η  έκτακτη  επιχορήγηση  που  θα καλύψει αυτές τις υποχρεώσεις.

   

 

                                                      Για Το ΔΣ

 

 

 

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

 

     ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ                                     ΤΖΑΝΕΤΟΥ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ