Δελτίο Τύπου "η Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι Μέρος και όχι Λύση του προβλήματος"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Η  Διοίκηση του Νοσοκομείου αντί να  απαντήσει στο σύλλογο εργαζομένων σχετικά με:
1.    το ναυάγιο της αγοράς αξονικού τομογράφου και  της απώλειας των 850.000 €, που ήταν αποκλειστικά δεσμευμένες για αυτόν
2.    την εξαγγελία  ως  λύση στο πρόβλήμα του αξονικού την ιδιωτικοποίηση και αυτής της διαγνωστικής υπηρεσίας του νοσοκομείου
3.    την εγκατάλειψη  ‘‘ελαφρά τη καρδία’’ της προσπάθειας για  νέο οργανισμό, δ) την αδυναμία  ανάπτυξης των νέων απαραίτητων τμημάτων,
4.    την υποστελέχωση του νοσοκομείου που αντιμετωπίζεται με εποχιακό και  επικουρικό προσωπικό, stage, σπουδαστές ΟΑΕΔ, μισθώσεις έργου κλπ.  και μάλιστα με αδιαφανείς και ρουσφετολογικές διαδικασίες
5.    τις προσλήψεις με κριτήριο την εξόφληση γραμματίων και υποσχέσεων και όχι με βάση  τις πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου, όπως η πρόσληψη  πρώην παρουσιαστή τοπικού καναλιού,
εξέδωσε δελτίο τύπου όπου έκανε απολογισμό του έργου των τριών τελευταίων διοικήσεων στην 5ετία 2004-2009. Η Διοίκηση με αυτό το ΔΤ  μας έδωσε να καταλάβουμε ότι ζει σε κατάσταση εικονικής πραγματικότητας, σε ένα γυάλινο και αποστειρωμένο κόσμο.  Κάνει ότι μπορεί για να πείσει τον Λεσβιακό λαό ότι στην υγεία και ειδικά, στο βασίλειο του Βοστανείου όλα δουλεύουν ρολόι,  και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο  ότι είναι  μέρος αυτού του παραδείσου.

   Η πραγματικότητα όμως για το Νοσοκομείο μας έχει ως εξής:
•    Ο αξονικός έχει χαθεί.
•    Η Γ΄ πτέρυγα και ο βιολογικός καθαρισμός έχουν μπει στις καλένδες
•    Το ψυχιατρικό τμήμα λειτουργεί μόνο με ένα επιμελητή
•    Η ΜΕΘ έχει μείνει μόνο με δύο γιατρούς με ότι αυτό συνεπάγεται
•    Ο υπερηχοτομογράφος  υπολειτουργεί ελλείψει εξειδικευμένου γιατρού με αποτέλεσμα  οι πολίτες  στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα και να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
•    Η Μονάδα εμφραγμάτων έχει εξαγγελθεί με τυμπανοκρουσίες τρεις φορές και τις τρεις «έπαθε ανακοπή».
•    Περιμένουμε ακόμα την δυνατότητα τοποθέτησης μόνιμου βηματοδότη στο νοσοκομείο.(μια εξαγγελία που θα εφαρμόζονταν από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο)
•    Η μέτρηση οστικής μάζας , λειτουργεί μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα , λόγω έλλειψης προσωπικού.
•    Τα οφειλόμενα ρεπό μόνο στη Νοσηλευτική Υπηρεσία είναι 300 ενώ ακόμα δεν έχουν παρθεί οι κανονικές άδειες της προηγούμενης χρονιάς.
•    Οι εργαζόμενοι για να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλει η πολιτεία, αναγκάζονται να προσφεύγουν στην δικαιοσύνη.
•    Από τα τρία ακτινολογικά μηχανήματα που διαθέτει το Νοσοκομείο , λειτουργεί μόνο ένα, γιατί  δεν πληρώνει το Νοσοκομείο τις εταιρείες που αναλαμβάνουν τη συντήρησή τους.
•    Τα Κληροδοτήματα   έχουν  οδηγηθεί σε αδιέξοδο, αδυνατώντας να καταβάλλουν την μισθοδοσία του προσωπικού τους.
•    Η διοίκηση καταφεύγει σε αυταρχικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες προκειμένου να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς της.
•    Το Νοσοκομείο είναι καταχρεωμένο με αποτέλεσμα οι προμηθευτές του να μην ανταποκρίνονται και να υπάρχουν συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα σε αναλώσιμο ιατρικό και άλλο υλικό.

   Όσο για   τις κατηγορίες που η διοίκηση μας προσάπτει ότι «καθοδηγούμενη μερίδα συνδικαλιστών» θέλοντας προεκλογικά «να ενισχύσει συγκεκριμένα μικροπολιτικά συμφέροντα», «ασέλγησε πάνω στο κορμί της υγείας με κακοήθειες…» Έχουμε να πούμε και να αναφωνήσουμε  έλεος !!!.

   Από την ανάληψη των καθηκόντων τις διοίκησης  του νοσοκομείου όλες οι ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου του ΔΣ είναι ομόφωνες αποφάσεις του. Με την στάση της αλλά και τις κατηγορίες προς το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων  ότι αυτό δεν εκφράζει τους εργαζόμενους προκλήθηκε  η ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗ  Γενική Συνέλευση  στα 20 τελευταία χρόνια όπου με κατηγορηματικό τρόπο εγκρίθηκαν οι ενέργειες του ΔΣ και αποδοκιμάστηκαν οι ενέργειες της διοίκησης. 

   Παρακαλούμε λοιπόν την διοίκηση του Νοσοκομείου  αντί να παρουσιάζει φτωχούς απολογισμούς και να στρέφεται ενάντια στο σύλλογο  εργαζόμενων  να σκύψει πάνω από τα αμείλικτα προβλήματα του νοσοκομείου, να μην υπερασπίζεται την αντιλαϊκή επιλογή της κυβέρνησης για περαιτέρω διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και να δώσει την μάχη μαζί με τους εργαζόμενους   για την βελτίωση των παρεχωμένων νοσηλευτικών και ιατρικών  υπηρεσιών του Νοσοκομείου.                                     

                                                                                           Το Δ.Σ.