Απόφαση Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης -Απολογισμός ΔΣ

 

 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                                                                                               ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007 – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009      

Κατά το χρονικό διάστημα της διετούς  θητείας  2008 -2009   το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας συνήλθε σε σαράντα οκτώ (48)  συνεδριάσεις, 20 τακτικές  και 28 έκτακτες . Εδώ πρέπει να τονίζουμε ότι σοβαρά θέματα που προέκυψαν κατά την διετία, συζητήθηκαν σε έκτακτα συμβούλια, όπως δικαστικές διεκδικήσεις (επιστολές – άνοιγμα προσφορών ), μονάδα εμφραγμάτων, ΕΚΑΒ - διακομιδές ασθενών, υπερωρίες, ρουσφετολογικές πρακτικές, μετακινήσεις προσωπικού ,επιβολή ποινών, λέσχη εργαζομένων, προσλήψεις από το κληροδότημα για αυτό το λόγο υπάρχει και μεγάλος αριθμός σε  έκτακτα συμβούλια.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα έγιναν 5 Γενικές Συνελεύσεις:

¨      2.4.08  με παρουσία  κλιμακίου της ΠΟΕΔΗΝ στο Νοσοκομείο, και  θέματα:

o       Ένταξη στα Βαρέα και ανθυγιεινά

o       Εισοδηματικά ζητήματα  και

o       Προσλήψεις προσωπικού.

¨      1.10.08  με θέμα την άνιση  κατανομή και  διαχείριση  υπερωριών έτους 2008.

¨      15.10.08 παρουσία εκπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ – ΑΔΕΔΥ έγινε ενημέρωση σε οικονομικά και συνταξιοδοτικά θέματα.

¨      2.2.09 Στην νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση με θέμα τις  ρουσφετολογικές πρακτικές της Διοίκησης. Είναι χαρακτηριστικό και αξιοσημείωτο ότι αυτή η ΓΣ είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων.

¨      17.6.09 Ενημερωτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας παρουσία εκπροσώπου της ΠΟΕΔΗΝ.

  Τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχόλησαν το ΔΣ και οι δράσεις που ανέπτυξε κατά την διάρκεια της θητείας του ήταν : 

 

¨      Προκαλέσαμε και πραγματοποιήθηκαν  έξι (6) συσκέψεις με την διοίκηση του νοσοκομείου όπου καταθέσαμε τις θέσεις μας και έγινε συζήτηση για:

-         τον οργανισμό του Νοσοκομείου

-         την μισθοδοσία των εργαζομένων Ιδιωτικού Δίκαιου Αορίστου Χρόνου

-         για τα προβλήματα μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου -08 των δεκαπέντε  νεοδιοριζομένων  συναδέλφων.

-         την ανακαίνιση παλαιάς πτέρυγας & την κατασκευή νέας

-         τον βιολογικό καθαρισμός.

-         Πρόσθετες αμοιβές.

-         την Δημιουργία νέας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων 

-         για προβλήματα του παιδικού σταθμού

-         Την Μηχανογραφική άδεια

-         Τις εφημερίες των νοσηλευτών ΜΤΝ

-         Την προβληματική νοσηλευτική φροντίδα στους απομονωμένους θαλάμους (πρώην ΩΡΛ και πνευμονολογικό)

-         Η λειτουργία του ΚΕΚ

-         Επισκεπτήριο συνοδών – Ασφάλεια προσωπικού

 

¨      Άμεση και αποτελεσματική ήταν η παρέμβαση μας στην ΔΟΥ Μυτιλήνης για να πάρουν το δώρο Χριστουγέννων και  μισθό  συνάδελφοι  Ιδιωτικού  Δικαίου Αόριστου Χρόνου παραμονές Χριστουγέννων, 07.

¨      Πραγματοποιήθηκε παραμονές Χριστουγέννων  παράσταση  του προεδρείου  στην διοίκηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που επιβλήθηκε σε πέντε συναδέλφους για υπηρεσιακές παραλήψεις στο σκάνδαλο του οξυγόνου.

¨      Αποτελεσματική ήταν η παρέμβαση μας στην Διοίκηση σε θέματα που αφορούσαν την εύρυθμη  λειτουργία του νεκροτομείου.

¨      Με επιστολή στην Διοίκηση του Νοσοκομείου ζητήσαμε  την επανεξέταση  της απόφασης για  διακοπή  καταβολής του επιδόματος θέσης από το κληροδότημα.  

¨      Άμεση και αποτελεσματική ήταν η παρέμβαση μας τόσο στην διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και στο ΙΚΑ για το πρόβλημα που προέκυψε  με τις ΑΠΔ- ένσημα συναδέλφων  Ιδιωτικού  Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

¨      Από 2.3.2008 το  Σωματείο άνοιξε φτερά  στο Διαδίκτυο με την  επίσημη ιστοσελίδα του, το  www.sernomy.gr είναι γεγονός.

¨      Στις 10-4-08 καταθέσαμε πρόταση στην Διοίκηση για τις προσλήψεις προσωπικού έτους  2008 .

¨      Την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή  12.5.08 &09 τιμήθηκαν συμβολικά οι Νοσηλευτές όλων των τμημάτων με λουλούδια.

¨      Με έγγραφη    παρέμβαση μας   προς την Διοίκηση   επισημάναμε τις σοβαρότατες  ελλείψεις προσωπικού στο τμήμα της καθαριότητας και προειδοποιήσαμε για δυναμικές αντιδράσεις.  Η κινητοποίηση που ακολούθησε  βοήθησε να δοθεί λύση.  

¨      Εξασφαλίσαμε την επιχορήγηση για την αγορά 17 ποδοσφαιρικών  εμφανίσεων για τις  ομάδες  5Χ 5 του Νοσοκομείου που συμμετείχαν  στο εργασιακό πρωτάθλημα.  

¨      Από 25 έως 31.7.08 αναπτύχθηκαν  δυναμικές παρεμβάσεις του ΔΣ που είχαν σαν αποτέλεσμα να αποτραπεί η πρόχειρη και χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό λειτουργία της   Μονάδας Εμφραγμάτων.  Με συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και άλλες παρεμβάσεις ενημερώσαμε την τοπική κοινωνία.  

¨      Αποτελεσματική ήταν η  παρέμβαση μας  μετά από αίτημα συναδέλφων  ΑΜΕΑ προς την  διοίκηση  για   παραχώρηση χώρου στάθμευσης.  

¨      Μετά από έγγραφο αίτημα μας  προς το Δ.Σ του Νοσοκομείου αποφασίστηκε η δωρεάν νοσηλεία των  εργαζόμενων και συνταξιούχων καθώς και των μελών της οικογένειας  τους  στην  Α θέση.

¨      Με έγγραφη αναφορά μας στο  Υπουργείο Υγείας και συνεχείς παρεμβάσεις στην Διοίκηση προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε -χωρίς όμως αποτέλεσμα- συνάδελφο μας να πάρει  απόσπαση, προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές της. Η άρνηση της Διοίκησης είχε ως αποτέλεσμα την καταγγελία της από  ΠΟΕΔΗΝ την 15.9.08.

¨      Στις  12-9-08  καταθέσαμε  πρόταση  προς το Υπουργείο Υγείας, το ΕΚΑΒ, την Διοίκηση και τα Κ.Υ.   για τα προβλήματα που προέκυψαν σχετικά   με τις διακομιδές των ασθενών. Σταθήκαμε στο πλευρό  των οδηγών  με κατάθεση εξώδικου,  με παραστάσεις στη διοίκηση, και   ενημερώσαμε την τοπική κοινωνία με  συνεντεύξεις τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. 

¨      Στις 15.10.08 έγινε δεκτό από την διοίκηση το αίτημα μας για δημιουργία νέας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.  (παλαιό Παιδοψυχίατρο 2ο  όροφος).

¨      Με αφορμή το έντονο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο ακτινολογικό τμήμα, καταθέσαμε πρόταση στην Διοίκηση του Νοσοκομείου  για τους μετανάστες χωρίς έγγραφα. Αντιπροσωπία του Σωματείου μας παραβρέθηκε και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για  να καταθέσει  την πρότασης μας. 

¨      Με ανακοίνωση  μας συμπαρασταθήκαμε  στον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Λέσβου σχετικά με την αγωγή που κατέθεσε εναντίον του ο  Νομάρχης Λέσβου.

¨      Στις 19.11.08 προχωρήσαμε σε ψήφισμα συμπαράστασης στον Δικηγορικό Σύλλογο στο δίκαιο αίτημα τους για ίδρυση  Εφετείου στην Μυτιλήνη .

¨      Μετά από αλλεπάλληλες τεκμηριωμένες παρεμβάσεις στις 19.11.08 εγκρίθηκε η χορήγηση της μηχανογραφικής άδειας σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό από το ΔΣ του Νοσοκομείου.

¨      Με έγγραφη μας αναφορά προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου και στην επιτροπή κυκλοφοριακού του Δήμου Μυτιλήνης   επισημάναμε τους κινδύνους που υπάρχουν κατά την είσοδο και έξοδο αυτοκινήτων της νέας εισόδου.

¨      Από 22.12 έως 2.2.09 αναπτύχθηκαν  νέες δυναμικές παρεμβάσεις του ΔΣ με σκοπό να μην περάσουν οι ρουσφετολογικές πρακτικές της Διοίκησης (μετακινήσεις, μετατάξεις, αλλότρια καθήκοντα κλπ). Οι δράσεις μας ξεκίνησαν με επιστολή προς την διοίκηση και στη συνέχεια κλιμακώθηκαν:

-         Με έγγραφη καταγγελία του  Σωματείου μας  ενημερώσαμε τα μελή του Συλλόγου,

-         αποστολή δελτίο τύπου στα  ΜΜΕ,

-         συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραμονή πρωτοχρονιάς, 09,  

-         με έγγραφη επιστολή προς την ΔΥΠΕ  Πειραιώς & Αιγαίου,

-         με νέο έγγραφο μας ζητήσαμε την ακύρωση της 14ης Συνεδρίασης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που λειτούργησε ως εντολοδόχος της διοίκησης,

-         στη συνέχεια  15.1.09 ενημερώσαμε τον  Υπουργό Υγείας.

-         Μετά από τα παραπάνω έγινε ανάρτηση δυο πανό στις εισόδους του Νοσοκομείου την ημέρα κοπής της βασιλόπιτας του Νοσοκομείου, μορφή που ανέδειξε με εντυπωσιακό τρόπο όσα καταγγέλλαμε. 

-         Το χρονικό διάστημα από 15.1.09 έως 30.1.09 έγιναν ενημερώσεις των εργαζομένων στα τμήματα για τις πρακτικές της Διοίκησης και τις δράσεις του συλλόγου. Τέλος

-         Ακολούθησε μια εντυπωσιακή για την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων Γενική Συνέλευση όπου  εγκρίθηκαν  και επιβραβεύτηκαν οι σχετικές δράσεις  του ΔΣ για τα παραπάνω ζητήματα. 

¨      Στις 20.1.09 Καταθέσαμε εξώδικο της ΠΟΕΔΗΝ μέσω δικαστικού επιμελητή προς την Διοίκηση για την τήρηση των κοινοτικών οδηγιών και της Εθνικής Νομοθεσίας στα ωράρια του προσωπικού (2 ρεπό την εβδομάδα, 12ωρη ανάπαυση ανάμεσα σε δύο βάρδιες, 1 νυχτερινή βάρδια  την εβδομάδα).

¨      Με ανακοίνωση μας ενημερώσαμε τους εργαζόμενους ότι υπάρχει διεύρυνση του χρονικού ορίου και για προσλήψεις πριν από το 1992 για την καταβολή επιδόματος  παραμεθορίου για αγορά ή κατασκευή κατοικίας.

¨      Έγινε έγγραφή διαμαρτυρία προς τον Διοικητή για τον τρόπο επιλογής των καταρτιζόμενων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την κινητή μονάδα ψυχικής υγείας.  

¨      Συμμετείχαμε στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ  που έγινε 10 έως 12.2.09 και καταθέσαμε προτάσεις του ΔΣ  για:

-         την μορφή και την αποτελεσματικότητα των Απεργιακών  κινητοποιήσεων

-         Τον Αποχαρακτηρισμό ως παραμεθορίου των νησιών  του Βορείου Αιγαίου

-         Την Δημιουργία νομικού τμήματος της Ομοσπονδίας

-         Την Βελτίωση της επικοινωνιακής πολιτικής της ΠΟΕΔΗΝ

-         Τα   STAGE

-         Την Επιδότηση αγοράς  κατοικίας.

¨      Στις 6.3.09 έγινε παράσταση διαμαρτυρίας του ΔΣ του  Σωματείου μας  στην ΔΟΥ Μυτιλήνης μαζί με τους εργαζόμενους  Ιδιωτικού Δίκαιου Αόριστου Χρόνου για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην μισθοδοσία τους. Την ίδια μέρα έγινε συνάντηση -  ενημέρωση της Διοίκησης για το θέμα αυτό. 

¨      Προχωρήσαμε σε αναφορά και παράσταση του ΔΣ στην διοίκηση   για τις σοβαρότατες  ελλείψεις προσωπικού στο τμήμα της εστίασης. Η παρέμβαση μας βοήθησε να δοθεί λύση.

¨      Με έγγραφη αναφορά του ΔΣ  προς την διοίκηση του Νοσοκομείου  ζητήσαμε αντιμετώπιση των σοβαρότατων  ελλείψεων Χειριστών -  Εμφανιστών του Ακτινολογικού τμήματος.

¨      Προχωρήσαμε στην διανομή εκπτωτικής  κάρτας μέλους του Σωματείου μας, για την Λέσχη Εργαζομένων.  

¨      Με έγγραφη αναφορά και στοιχειά διαμαρτυρηθήκαμε 24.5.09  για το ναυάγιο της προμήθειας  νέου Αξονικού Τομογράφου.

¨      Με δυο εκπροσώπους μας συμμετείχαμε στην διημερίδα που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Κέρκυρας σε συνεργασία με την ΠΟΕΔΗΝ   με θέμα «Το παρόν και το μέλλον της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στην χώρα μας»

¨      Με έγγραφη διαμαρτυρία μας  προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου και κοινοποίηση στην  ΠΟΕΔΗΝ  καταγγείλαμε την επιβολή στέρησης μισθού σε  συνάδελφο μας.

¨      Με παρέμβαση του ΔΣ αποτρέψαμε την δημιουργία χώρου στάθμευσης μόνο για μερίδα εργαζομένων.

¨      Ενημερώσαμε όλους τους εργαζόμενους για την πρόταση της ASPIS BANK.

¨      Με παρέμβαση  μας  προς την διοίκηση του Νοσοκομείου λόγο της ραγδαίας και ταχύτατης μετάδοσης της γρίπης Α(Η1Ν1) ζητήσαμε τον εμβολιασμό του προσωπικού κατά του πνευμονιόκοκκου.

¨      Με επιστολές μας ζητήσαμε έκπτωση στον τιμοκατάλογο από:

-         τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης

-         το κυλικείο του Νοσοκομείου και

-         την ATHENS AIRWAYS

¨       Από 30.9  έως 23.10.09 αναπτύχθηκαν  καινούριες  δυναμικές  δράσεις του ΔΣ με σκοπό να καταγγελθούν οι παράνομες ενέργειες τις διοίκησης με τις αδιαφανείς προσλήψεις μέσω κληροδοτημάτων, τις μετακινήσεις προσωπικού κλπ. Οι δράσεις μας ξεκίνησαν με ανακοίνωση – καταγγελία και στη συνέχεια κλιμακώθηκαν:

-         Με επιστολή προς Υπουργείο Υγείας, την ΔΥΠΕ Πειραιώς, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, και την ΠΟΕΔΗΝ

-         Με παρέμβαση  μας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου ζητήσαμε και πετύχαμε την αναβολή συζήτησης του επιμάχου θέματος, σε αυτήν είχαν κλιθεί από το σωματείο τα ΜΜΕ.

-         Νέα ανακοίνωση – καταγγελία κατά  της Διοίκησης για την πραξικοπηματική συνεδρίαση του ΔΣ του Νοσοκομείου.

-         Με νέα επιστολή μας προς την Υπουργό Υγείας καταγγείλαμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου  για την διάλυση του, για πραξικοπηματικές συνεδριάσεις του ΔΣ,   αδιαφανείς προσλήψεις μέσω κληροδοτημάτων, και ζητήσαμε συνάντηση μαζί της για να τις εκθέσουμε τα οξυμένα προβλήματα του Νοσοκομείου. 

-         Με νέα αναλυτική και πλήρως τεκμηριωμένη ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους και την κοινωνία της Μυτιλήνης δώσαμε απαντήσεις στην προσπάθεια του Διοικητή να διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις που προκάλεσαν οι ενέργειες του.

-          Τέλος παραβρεθήκαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ προς ενημέρωση για τις  τελευταίες ενέργειες της Διοίκησης, που είχαν σαν αποτέλεσμα την έκδοση ανακοίνωσης συμπαράστασης και καταδίκης της Διοίκησης -και με την ψήφο της ΔΑΚΕ- του Ν. Τ. της ΑΔΕΔΥ. Το Σωματείο μας  βοήθησε οικονομικά τους μετανάστες χωρίς έγγραφα με αγορά ιματισμού και εσώρουχων.

¨      Το Σωματείο μας  βοήθησε οικονομικά:

-         τους Πρόσφυγες - μετανάστες χωρίς έγγραφα με αγορά ιματισμού και εσώρουχων.

-         το Νομαρχιακό Τμήμα της  ΑΔΕΔΥ

-         τον δοκιμαζόμενο λαό της Γάζας με αγορά και αποστολή  φαρμακευτικού υλικού και οικονομική ενίσχυση για την ανέγερση Νοσοκομείου.  

-         Σε δύο περιπτώσεις συναδέλφους ή πρώτη λόγω πυρκαγιάς και η δεύτερη λόγω σοβαρότατου προβλήματος υγείας.   

  

 

Συνάδελφοι -σες

Πέρα από τα παραπάνω  κρίνουμε σκόπιμο ότι πρέπει να αναφερθούμε ιδιαιτέρως και ποιο αναλυτικά σε ορισμένα ζητήματα που μας απασχόλησαν κατά την διάρκεια της θητείας μας.

 

1.      ΛΕΣΧΗ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

-         Στην διάρκεια της θητείας μας έληξε το συμβόλαιο του προηγούμενου υπομισθωτή.  

-         Το χρονικό διάστημα από 30.10.08 έως την 1.5.09 η Λέσχη ήταν κλειστή.

-         Με πρόσκληση  ενδιαφέροντος στον τοπικό τύπο για υπομίσθωση της Λέσχης κατατέθηκαν δυο κλειστές προσφορές.  Κατοχυρώθηκε η προσφορά της κυρίας Χρόνη με ενοίκιο 450€ συν χαρτόσημο και έκπτωση στους εργαζόμενους 18℅ επί του τιμοκαταλόγου  από 1.5.2009 έως 30.4.2014.

   Συνάδελφοι αυτό που χρειάζεται όμως η Λέσχη και πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι η στήριξη όλων των εργαζομένων και αυτή τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν είναι η ικανοποιητική.

 

2.      ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ 

 

    Στο Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ  που πραγματοποιήθηκε καταθέσαμε πρόταση του Σωματείου μας για δημιουργία νομικού τμήματος. Αυτή υιοθετήθηκε, και από την 1.4.09 για οποιαδήποτε υπόθεση που χρήζει νομικής ερμηνείας και υποστήριξης  μπορούμε να απευθυνόμαστε στην ΠΟΕΔΗΝ.

 

3.      ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

      Στην διετία που μας πέρασε συμμετείχαμε  σε όλες τις  απεργιακές κινητοποιήσεις -  στάσεις εργασίας που  κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ – ΠΟΕΔΗΝ με διάφορα αιτήματα.  Αν και  ενημερώναμε έγκαιρα τους εργαζόμενους για τις απεργιακές κινητοποιήσεις η συμμετοχή κυμαινόταν σε μέτρια επίπεδα. Τέλος συμμετείχαμε σε όλες τις συγκεντρώσεις του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Ν. Λέσβου. Αντιπροσωπία του σωματείου μας παραβρέθηκε στη Αθήνα την 17.4.08  σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ  στο Υπουργείο Υγείας, και στην πορεία που ακολούθησε προς την Βουλή.

 

4.      ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ

 

   Συνάδελφοι το ΔΣ του Σωματείου μας και τις δυο χρονιές κατέθεσε στην Διοίκηση τεκμηριωμένες προτάσεις για την διάθεση των πρόσθετων αμοιβών, προτάσεις για ισοκατανομή που ήταν προς όφελος όλων των εργαζομένων.   Δυστυχώς όμως δεν εισακουστήκαμε και  για αυτό παρατηρήθηκαν φαινόμενα, άλλοι να παίρνουν μεγάλο μερίδιο  και άλλοι ένα μεγάλο τίποτα. Οι δυο Διοικήσεις που πέρασαν στην θητεία μας,  έκαναν την χειρότερη και ποιο αδιαφανή διάθεση των πρόσθετων αμοιβών των  τελευταίων  χρόνων και γι΄ αυτό επανειλημμένα χρειάστηκε να  προβούμε σε  καταγγελίες. Με τις ενέργειες μας καταφέραμε:

-         Να διασφαλιστεί η καταβολή της μισής (1/2 ώρας) για κάθε μέρα εργασίας σε όλο το προσωπικό γιατί ακόμα και αυτό τέθηκε υπό αμφισβήτηση, και

-         για πρώτη φορά  να εγκριθούν   υπερώριες για τις εφημερίες των νοσηλευτών της ΜΤΝ.   

 

5.     ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από το ΔΣ με την χρονολογική σειρά που έγιναν είναι:

-         Παραμονές Πρωτοχρονιάς 2008 έγινε διανομή κρασιού σε όλους  τους εργαζόμενους -  μέλη του Συλλόγου

-         Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση  του Σωματείου μας στο Σινε Αρίων 20.1.08 με την κοπή της βασιλόπιτας,  προβολή ταινίας και απονομή  αναμνηστικών στους συνταξιούχους του 2006.

-         Στην Λέσχη Εργαζομένων την 13.6.08 διοργανώθηκε η 1η Μπριζολάδα με ζωντανή μουσική και φαγητό προσφορά του Συλλόγου. 

-         Ο Σύλλογος κατέβαλε το αντίτιμο και εξασφάλισε δωρεάν  εισιτήρια σε όλους τους εργαζόμενους για να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση του ΦΟΜ «Δον Κιχώτης»  13-15.7.08 στο κάστρο Μυτιλήνης.

-         Στις 22-23.12.08  επαναλήφθηκε η διανομή κρασιού σε όλους  τους εργαζόμενους -  μέλη του Συλλόγου.

-         Με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε  στις 9.1.09  η κοπή βασιλόπιτας του Σωματείου μας, κληρώσεις δώρων,  και απονομή  αναμνηστικών στους συνταξιούχους του 2007 στην νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

-         Mε μεγάλη επιτυχία οργανώθηκε στις 22.2.09 στο ξενοδοχείο ΖΑΙΡΑ Αποκριάτικος Χορός για τους μικρούς μας φίλους, τέλος

-         Στην Λέσχη Εργαζομένων την 17.5.09  είχαμε  στα πλαίσια της πρωτομαγιάς ψήσιμο αρνιών και γλέντι με ζωντανή μουσική και χορό.

 

 

 

 

 6. ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ  ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

 

1.      Κατά την διάρκεια της θητείας μας έγιναν 3  αναλυτικές ενημερώσεις και εκδόθηκαν ισάριθμες ανακοινώσεις για   την πορεία όλων  των  δικαστικών διεκδικήσεων.

 

2.      Την  διετία αυτή τελεσιδίκησαν θετικά για τους εργαζόμενους  και εξοφλήθηκαν οι παρακάτω Δικαστικές Διεκδικήσεις :

2.1.            ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ (1.7.2000-30.6.2002). Εξοφλήθηκε για όσους συμμετείχαν.

2.2.            ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΔΥΟ (2) ΩΡΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ (1.1.1997 – 31.12.1998) Η διεκδίκηση αυτή, είχε θετική έκβαση για 421 εργαζόμενους που συμμετείχαν και εξοφλήθηκε.  Εκκρεμεί  μια αγωγή με δεκατρείς  (13) εργαζόμενους ΠΕ.     

2.3.            ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΔΥΟ (2) ΩΡΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ (1.1.2002 – 30.6.2005)  Έξι συνάδελφοι  Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου που συμμετείχαν σε αυτήν την Δικαστική Διεκδίκηση δικαιώθηκαν, και αναμένεται η εξόφληση τους πολύ σύντομα.

2.4.            ΕΠΙΔΟΜΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 100.000 δρχ.  (1.6.2000 -  31.12.2001). Στις 16.11.2009 κοινοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο  τέσσερις (4) αποφάσεις με τετρακόσια ονόματα, για την εξόφληση απαιτείτε έγκριση από το ΔΣ του Νοσοκομείου – εκκαθάριση – έγκριση πιστώσεων.

 

3.      Προβήκαμε σε όλες τις ενέργειες που απαιτούντο και κατατέθηκαν αγωγές   για δυο (2) Δικαστικές Διεκδικήσεις:

3.1.            Διεκδίκηση επιδόματος Υπουργείου Υγείας 200€ για το χρονικό διάστημα από 1.1.05 έως 31.8.07 και 300€ για το χρονικό διάστημα από 1.9.07 - 31.12.07.

3.2.            Αποζημίωση  δυο (2) ωρών ημερησίως του Ν 201/75 (δίωρο) για το χρονικό διάστημα από  1.7.05 έως 20.6.08.

 

 

   Συνάδελφοι –σες

 

   Κλείνοντας θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το ΔΣ του Σωματείου, κατά την διάρκεια της θητείας του, στάθηκε στο πλευρό και βοήθησε μέσα στα μέτρα  των δυνατοτήτων του, κάθε εργαζόμενο που αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό  προσωπικό πρόβλημα. Συμπαρασταθήκαμε και σταθήκαμε στο πλευρό του κάθε συναδέλφου εργαζόμενου χωρίς διακρίσεις. Με συνεχείς ανακοινώσεις  προς τους εργαζόμενους και μέσα από την ιστοσελίδα μας υπήρχε πλήρης ενημέρωση για όλα τα θέματα. Κλείνουμε την διετή αυτή θητεία μας, με την πεποίθηση ότι αγωνιστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλό και συμφέρον όλων των εργαζομένων.

 

                                                 ΤΟ Δ.Σ. 

ΣΑΛΤΑΜΑΡΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                    ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΜΠΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ                                   ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ          

ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ  ΞΕΝΟΦΩΝ                                 ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΛΙΒΑΝΗ  ΑΓΓΕΛΙΚΗ                                 ΤΑΜΙΑΣ

ΠΙΤΣΙΛΑΔΗ ΕΛΕΝΗ                                        ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΕΡΒΕΡΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ                                     ΜΕΛΟΣ

ΚΟΥΤΣΟΒΙΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                              ΜΕΛΟΣ