Ανακοίνωση συμπαράστασης στον πρόεδρο Ένωσης Αστυνομικών Υπαλ. Λέσβου Δαγκλή

Μυτιλήνη  14.11.2008

Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η

To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, εκφράζει την αμέριστη ηθική και συναδελφική αλληλεγγύη στον ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ ΔΑΓΚΛΗ, πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, ο οποίος προασπιζόμενος (ως πρόεδρος) τα δικαιώματα των συναδέλφων του και με αφορμή τις δηλώσεις του για καλύτερη λειτουργία του κέντρου λαθρομεταναστών, δέχτηκε μηνυτήρια αναφορά από το Νομάρχη Λέσβου κ.Παύλο Βογιατζή.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου κ.Δαγκλής, , με δήλωσή  του αναφέρθηκε στις απαράδεκτες  συνθήκες που επικρατούν στο χώρο υποδοχής των Λαθρομεταναστών   που θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων αστυνομικών και των οικογενειών τους.

Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι το προσωπικό που έχει προσληφθεί ειδικά για να προσφέρει   τις υπηρεσίες του στο κέντρο Λαθρομεταναστών έχει τοποθετηθεί και απασχολείται σε αλλότρια καθήκοντα. Καταγγελία που εν μέρει επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κ. Νομάρχης με  την τοποθέτησή που έκανε  στη πρόσφατη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Τις απαράδεκτες συνθήκες τις βιώνουμε καθημερινά και  οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο. Το ίδιο και την αδυναμία που επιδεικνύει η Νομαρχιακή Αρχή για να διαχειριστεί αποτελεσματικά το δύσκολο πρόβλημα των Λαθρομεταναστών.

Αυτή  την αδυναμία όμως δεν επιτρέπεται να επιχειρεί  να καλύψει    η Νομαρχιακή αρχή με αυταρχικές  πράξεις που θυμίζουν άλλες εποχές και επί πλέον δεν είναι σύμφωνες   με το χαρακτήρα των αιρετών οργάνων.

Επειδή  ο πρόεδρος Αστυνομικών υπαλλήλων Λέσβου Στρατής Δαγκλής προέβη στις δηλώσεις αυτές  υποστηρίζοντας  τα συμφέροντα του κλάδου του και επιπλέον αναφέρθηκε σε καταστάσεις που πράγματι επικρατούν στο χώρο αυτό, γι αυτό θεωρούμε ότι η μηνυτήρια αναφορά έχει καθαρά στόχο να εκφοβίσει και να κάμψη το φρόνιμα των αστυνομικών υπαλλήλων.

το ΔΣ