ΑΝΑΚΛΗΣΗ: 1-ΤΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ 15% ΣΤΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ & ΑΡΓΙΩΝ ΚΑΙ 2- ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ

Κύριε Υπουργέ

     Πολλές φορές  μέχρι σήμερα έχετε εκθειάσει  την προσφορά των υγειονομικών που κρατάνε όρθια τα νοσοκομεία. Νομίζουμε όμως πως η άποψη και στάση του Υπουργείου δεν μπορεί πια να κρίνεται από τα λόγια αλλά από τα έργα και τα αποτελέσματα αυτών.

Θεωρούμε πρόκληση για τους υγειονομικούς και ειδικότερα για το πιο εξαντλημένο τμήμα του εκείνο που κάνει κυκλικό ωράριο χωρίς ρεπό πολλές φορές:

  • η  περικοπή  15% για το ωρομίσθιο της νύχτας και των Κυριακών και Αργιών.
  • Η κατάργηση χορήγησης του Ανθυγιεινού Επιδόματος [ΑΕ]στις κατηγορίες αδειών που προέβλεπε ή προηγούμενη ρύθμιση του 2013 και που τώρα πλέον η χορήγηση θα γίνεται μόνο όταν χορηγείται κανονική άδεια και βραχυχρόνια αναρρωτική 6 ημερών. 

Κύριε Υπουργέ

Αυτές οι περικοπές πέρα από προκλητικές και ανάλγητες αποτελούν περιφρόνηση των υγειονομικών και απαιτούμαι να αποσυρθούν αμέσως. Ζητάμε:

  •  Να επαναχορηγηθεί άμεσα το 15% στο ωρομίσθιο της νύχτας και των Κυριακών και Αργιών.
  • Να συνεχίσει να χορηγείται  το ΑΕ στους υγειονομικούς που το λαμβάνουν και που τους χορηγείται ειδική άδεια κλειστού τμήματος - Εκπαιδευτική   μικρής διάρκειας έως δύο (2) μηνών-  Γονική - Μητρότητας &  Ανατροφής παιδιού, αλλά και για αναρρωτική πέραν των 6 ημερών, αν ο λόγος απουσίας συνδέετε με τις συνθήκες και το χώρο εργασίας του υπαλλήλου.

 

                                                      Για Το ΔΣ

 

 

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

     ΚΟΥΤΣΟΒΙΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                                 ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ