27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ..

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ  ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00πμ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

     Η  Γενική Απεργία στις 27/11/2014 αποτελεί ένα κορυφαίο πολιτικό και συνδικαλιστικό γεγονός που πρέπει να γίνει φραγμός ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές αυτών που τις αποφασίζουν και αυτών που τις στηρίζουν.

     Πρέπει να σηματοδοτήσει την αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας, καθώς επιχειρούν να περάσουν νέα αντιδραστικά μέτρα το επόμενο διάστημα.

     Το κυβερνητικό αφήγημα περί “τέλους των μνημονικών” ξεθωριάζει όπως το περίφημο “succes story” και η ζοφερή πραγματικότητα της συνεχούς επιδείνωσης της καθημερινότητας των λαϊκών στρωμάτων είναι γεγονός.

     Η ανεργία, η φτώχεια, ανθρωπιστική κρίση, η νέα μείωση μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις 6.500 δημοσιών υπαλλήλων έως το τέλος του έτους, η συρρίκνωση  δικαιωμάτων όπως παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση, η φορολογική λεηλασία, οι πλειστηριασμοί, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και άλλα πολλά που έχουν γίνει εμμονή στην συγκυβέρνηση  Σαμαρά  - Βενιζέλου.

     Η μείωση μισθών στο δημόσιο είναι προ των πυλών με το  “νέο μισθολόγιο” και η συρρίκνωση εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ είναι γεγονός. 

     Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα μπαίνουν στο στόχαστρο και η εξουδετέρωση της συλλογικής έκφρασης των εργαζομένων αποτελεί στοίχημα γι’ αυτούς.

 

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο διεκδικούμε:

1) Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

2) Ακύρωση της αξιλολόγησης.

3) Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και 

    ασφαλιστικά δικαιώματα.

4) Υπεράσπιση του Δημοσίου ρόλου της Υγείας.

5) Προσλήψεις μόνιμου .

 

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας.